Sfaturi practice

5 Motive ca să alegi Piatra Naturală pentru casa ta

Tot mai des vorbim de case sănătoase, rezistente și durabile. În ziua de astăzi există atâtea opțiuni pe piață și materiale care luptă din greu să ne capteze atenția! Însă piatra naturală decorativă emană o eleganță și un șarm aparte în fața cărora este greu să rezistăm.

Când spunem piatră naturală ne gândim automat la stabilitate și longevitate. La case menite să reziste o viață întreagă. Și chiar să rămână la fel de frumoase și pline de farmec generații întregi.

Când alegi să construiești cu piatră naturală alegi de fapt să protejezi Pământul, să îl conservi și să îl îmbunătățești. Așadar de ce să alegi piatra durabilă?

 

1. Piatra este un material natural

Piatra este produsul natural al Pământului. Este o minune a naturii. Ea apare pur și simplu. Nu are nevoie de alte materiale sau resurse. Este extraordinar să privești o rocă în toată splendoarea ei și să intri în contact cu milioane de ani de schimbări geologice și substanțe minerale. De aceea este principalul material de construcție atunci când vorbim de construitul verde. Orice proprietar care a ales acest material poate spune că nimic nu este mai verde decât minunata piatră naturală. Nu conține substanțe toxice sau chimice dăunătoare, așa că putem fi siguri că vom avea un trai mai sănătos.

Folosirea pietrei naturale oferă beneficii mediului și în același timp ne protejează sănătatea.

 

2. Piatra este foarte durabilă și rezistentă

Ce dovadă mai bună a durabilității și rezistenței decât marile construcții ce datează și astăzi încă din Antichitate? De exemplu Piramidele din Egipt construite acum 5000 de ani. Sau Acropole, Colloseumul și alte minuni ale lumii. Taj Mahal-ul a fost construit acum câteva secole și este la fel de frumos și strălucitor ca în prima zi.

În lumea modernă piatra a fost folosită inițial doar pentru placări în bucătării și holuri. Treptat s-a extins și au apărut design-uri extraordinare în living-uri, băi și dormitoare.

 

3. Piatra nu se demodează

În general tot ce este natural, nu se demodează. Putem spune că moda trece, însă stilul natural este etern. Și va supraviețui cu succes timpului, materialele vor putea fi folosite și refolosite ani buni, o viață întreagă, chiar generații întregi. Dovadă atâtea construcții impunătoare ce datează de secole. Și încă ne vrăjesc cu frumusețea și eleganța lor.

Fie că vrei un design rustic, tradițional, sau finisaje elegante, piatra naturală decorativă îți oferă infinite soluții de amenajare.

 

4. Piatra adaugă valoare și frumusețe spațiului

Avantajele din punct de vedere estetic sunt indisputabile. Marmura și granitul sunt foarte apreciate pentru frumusețea și capacitatea lor de a adăuga un aer tradițional sau elegant, impunător, oricărui spațiu. Orice cameră, oricât de sărăcăcioasă sau haotică ar fi, în momentul în care se alege un design din piatră naturală, transformarea este uriașă. Acest material este disponibil în orice culoare și orice nuanță. Așa că poți da frâu liber imaginației, deoarece te poți adapta cu succes oricărui plan de design. Poți alege ardezie, travertin, granit sau marmură. Posibilitățile sunt nelimitate. Fiecare tip de piatră decorativă te va ajuta sa adaugi un plus de rafinament casei tale.

 

5. Piatra se întreține ușor

Cele mai multe pietre se curăță foarte simplu cu un săpun delicat și apă. Dar există și soluții speciale pentru întreținerea lor, cum ar soluția de impermeabilizare, care protejează împotriva umezelii, deteriorării, previne mucegaiul și oferă rezistență.

 

În general, sunt câteva reguli de bază ce trebuie respectate când vine vorba de piatră naturală decorativă

–  Atunci când verși ceva pe o piatră ornamentală trebuie să ștergi imediat

–  Curăță des piatra, însă fără să folosești substanțe acide precum amoniac sau alti detergenți comuni.

–  Nu folosi bureți abrazivi pentru a curăța suprafețele din piatră naturală.

–  Fă-o impermeabilă cu ajutorul produselor speciale. Precum Impregnantul Surfapore C4 pentru impermeabilizare

Concluzie

Orice design realizat cu piatră naturală poate rezista generații întregi.  Atunci când proiectezi o casă în acest mod ai disponibile foarte multe opțiuni. În orice caz, durabilitatea și beneficiile aduse sănătății ar trebui să fie un factor major de decizie pentru începerea unui astfel de proiect de amenajare. La Antique Stone îți oferim consultanță tehnică specializată adaptată obiectivelor și nevoilor tale. În acest fel poți face cea mai durabilă alegere, una de care să te bucuri mulți ani de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 4 =