Sfaturi practice

Amenajări interioare cu piatră. Cum reduci aerul toxic din casa ta

Din ce în ce mai mulți oameni devin tot mai preocupați de un mod de viață sănătos. Și tind către amenajări cu piatră naturală. Multe familii caută diverse soluții pentru a le asigura celor mici un trai sănătos, o alimentație bună și o evadare din poluarea vieții de zi cu zi. Dacă te preocupă sănătatea familiei tale este important să știi un lucru: Pe lângă consumul alimentelor sănătoase, trebuie să fii atent și la spațiul în care locuiești. Ce tip de amenajări interioare faci.

Când aleg să își renoveze casa, de obicei oamenii se gândesc ce material se potrivește mai bine acolo și acolo, ce formă să fie, ce culoare. Însă cum rămâne cu sănătatea membrilor familiei? Te-ai întrebat vreodată ce efecte pot avea asupra ta și a copilului tău pe termen lung materialele de construcție pe care le folosești? Casa arată bine. Culorile sunt frumoase. Dar aerul… aerul pe care îl respirați este sănătos?

Cu siguranță ai auzit deja de materiale eco-friendly care protejează atât mediul înconjurător, cât și sănătatea oamenilor. Cand optezi pentru amenajări interioare cu piatră naturală trebuie să știi că piatra este ecologică și sănătoasă pentru mediu, pentru oameni. Pentru că este un material 100% natural, o extensie a pământului, un dar de la mama natură.

AMENAJĂRI INTERIOARE CU PIATRA NATURALĂ – UN AER MAI SĂNĂTOS PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

Rar deții controlul asupra poluării ce are loc înafara casei tale. Însă în interiorul locuinței, dacă vrei, poți avea control total. Există multe lucruri pe care le poți face pentru a elimina alergenii și sursele de poluare. Unul din ele este alegerea cu atenție a materialelor de construcție. Motivul pentru care factorii poluanți se acumulează în interiorul casei tale este rezultatul direct al metodelor de construcție pe care le folosești. Conform studiilor, nivelul de poluare din interiorul unei locuințe poate ajunge de 2-5 ori mai mare decât cel din aer liber. Cauza principală sunt compușii chimici pe care vopselele, faianța, gresia și diferiți pigmenți îi eliberează în atmosferă.  Aerul toxic poate declanșa familiei tale alergii pe termen scurt, iar pe termen lung chiar probleme mai grave.  Amenajările interioare cu piatră naturală sunt tot mai populare în întreaga lume pentru că protejează atât sănătatea oamenilor, cât și mediul înconjurător. Este important de precizat că piatra decorativă 100% naturală nu are emisii nocive care cauzează deteriorarea aerului din încăpere, spre deosebire de multe alte materiale de construcție disponibile pe piață.

PEREȚII TREBUIE SĂ RESPIRE

Este important ca pereții din încăpere să respire. Acesta este modul principal prin care poți menține calitatea aerului. La acest capitol au un mare avantaj cei care aleg pentru amenajări interioare piatră 100% naturală. Piatra lasă pereții să respire. Și nu este atacată de acarieni sau de rozătoare. De exemplu pereții placați cu piatră scapițată travertin arată senzațional, și sofisticat. Este eleganță 100% naturală. Nu doar ușor de montat și de întreținut, dar travertinul este și foarte rezistent și durabil în timp. Când te apuci de renovări adu-ți aminte să alegi un material care lasă pereții să respire.

Pe lângă piatră travertin, poți folosi și alte tipuri de pietre naturale pentru amenajarea casei în interior sau exterior. Câteva exemple ar fi ardeziapanelurile din piatră, piatra poligonală, calcarele, piatra mediterană, etc. Cu piatra naturală decorativă știi sigur că faci un pas important către o casă eco.

ALEGE ECO-FRIENDLY

Din magazinul Antique Stone poți achiziționa multe tipuri de piatră, peste 2000 de modele, în diverse nuanțe și culori. Așa că nu contează ce vrei sa renovezi sau să construiești. Sigur vei găsi piatra naturală ideală. Încurajăm folosirea produselor eco friendly. De aceea inclusiv soluțiile pentru impermeabilizarea pietrei naturale sunt ecologice și non-toxice. Dacă dorești să arunci o privire le regăsești la secțiunea impregnanți.

Există persoane care iau decizia finală în funcție de preț. Unii consideră că este scump să alegi piatră naturală decorativă pentru amenajări interioare. Însă este bine să fii informat și să știi că în timp ieși mai ieftin decât cu alte materiale. Dacă iei în calcul durabilitatea pietrei, rezistența sa pentru o viață întreagă, și toate acele efecte nocive asupra sănătății pe care le eviți sau le diminuezi, în final realizezi că economia pe care o faci este foarte mare. Un exemplu sunt  plăcile de gresie sau faianță. Oricât de scumpe ar fi, dupa aproximativ 10 -12 ani se deteriorează în mod vizibil și trebuie înlocuite. Plăcile de travertin se montează o data și scapi de griji o viață întreagă.

Concluzii

Te încurajăm să acorzi importanță maximă materialului cu care îți  amenajezi sau decorezi casa. Nu uita că aici este locul în care tu și familia ta vă petreceți cel mai mult timp și respirați cea mai mare cantitate de aer în fiecare zi. Depinde doar de tine să îi oferi copilului tău un spațiu mai aproape de natură, în tendințe eco-friendly.

Noi, cei de la Antique Stone putem să te ajutăm să alegi stilul și varianta potrivită de piatră naturală ideală pentru proiectul tău. Vino să îmbunătățim împreună nu doar aspectul casei. Ci mai ales calitatea vieții tale și a întregii familii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 3 =