Sfaturi practice

Blaturi din granit pentru bucătărie: 4 lucruri de luat în seamă

Blatul din granit este o alegere tot mai populară printre români atunci când vorbim de amenajarea bucătăriei. Cu siguranță ai fost în vizită până acum la cel puțin o persoană care și-a decorat casa cu piatră naturală. Și cu siguranță în momentul în care ai intrat în bucătărie a fost ușor să observi eleganța și strălucirea deosebită a blatului. Granitul și travertinul sunt cele mai folosite pietre pentru realizarea blaturilor de bucătărie, însă astăzi ne vom concentra exclusiv asupra blatului de bucătărie din granit. De ce să îl alegi și care sunt aspectele de care să ții cont?

1. Blaturile din granit sunt deosebit de durabile și rezistente

Granitul este o alegere inspirată atunci când vorbim de blaturi de bucătărie, deoarece are o rezistență la uzură și o duritate remarcabile. Ceea ce constituie un avantaj având în vedere că suprafețele bucătăriei sunt intens solicitate. Și chiar dacă nu folosești foarte mult acest spațiu, tot merită efortul de a realiza o insulă, chiar o masă cu blat din granit. Eleganța obținută îți va încânta simțurile în fiecare secundă.

2. Blaturile din granit sunt disponibile pe mai mult nuanțe și modele

Dacă îți dorești culori unice și intense, atunci granitul este alegerea potrivită pentru blatul tău de bucătărie. Spre deosebire de alte pietre naturale, acesta este disponibil într-o paletă mai largă de culori, unele extrem de îndrăznețe. Ca și finisaj se recomandă o suprafață lustruită sau polișată pentru că îi oferă o rezistență crescută.

3. Raport calitate preț echilibrat

Prețul blatului de bucătărie depinde de culoarea, dimensiunea și grosimea plăcii. De exemplu la Antique Stone prețul unui blat din granit variază între 337 și 552 lei în funcție de variabilele menționate. Însă alegerea nu trebuie făcută strict în funcție de preț. Ci în primul rând trebuie să te gândești la calitate și la destinație. Piatra naturală este un material cu durată de viață foarte mare și nu va necesita înlocuire după câțiva ani precum gresia sau faianța. Fă o achiziție bună de la început de care să fii mândru peste ani și ani.

4. Întreținere ușoară

Granitul este o piatră naturală. Pentru a-și păstra aspectul și frumusețea timp îndelungat, necesită impermeabilizare. În acest scop există soluții speciale, impregnanți non-toxici și eco friendly, care nu modifică aspectul inițial. În urma aplicării acestor soluții petele de murdărie și apa nu vor mai pătrunde în porii pietrei. În general un blat din granit se întreține ușor. Este suficient să folosești pentru curățare o lavetă moale și apă călduță. Dacă dorești să folosești soluții speciale de curățare atunci optează pentru cele cu PH neutru. Există chiar soluții dedicate pietrei naturale. Granitul trebuie ferit de substanțe care conțin acizi.

Dacă dorești să vizualizezi mai multe modele de blaturi pentru bucătărie din granit, te invităm să accesezi secțiunea glafuri, blaturi și scări din piatră naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + seventeen =