Sfaturi practice

Piatra decorativă JURA – 5 lucruri puțin știute în România

Piatra naturală Jura este o piatră prea puțin cunoscută în România. Extrem de apreciată în Dubai și Emiratele Arabe, caracteristicile și proprietățile acestei minunate pietre decorative merită a fi cunoscute de cât mai multă lume. Cu siguranță va satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi în materie de design și amenajări interioare.

Ce este piatra JURA și de ce este atât de exclusivistă? Antique Stone îți oferă câteva detalii pe care puțini români le cunosc.

  1. CULORI ȘI TEXTURI UNICE ÎN LUME

Jura este un limestone cu o culoare și o textură unice. Vei fi uimit și fascinat să observi în structura plăcilor de Jura dovezi incontestabile ale evoluției noastre. Mărturii ale florei și faunei preistorice. Sau fosile din vremea dinozaurilor. Este o piatră ce s-a format în urmă cu aproximativ 180 de milioane de ani. Cum te-ai simți să știi că pășești în propria casă pe una din cele mai prețioase pietre decorative ale lumii?

  1. ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ A LOCUINȚEI

Datorită grosimii de doar 1 cm, plăcile de Jura sunt perfecte pentru placarea pardoselilor. Dacă există sistem de încălzire în podea, vei observa că transferul termic se realizează mult mai rapid. Și căldura se menține mai mult timp decât înainte.

  1. PIATRĂ PUTERNICĂ ȘI REZISTENTĂ

Deși are o grosime atât de mică, piatra Jura este densă și puternic rezistentă. Se utilizează în special în amenajări interioare, pentru placarea pardoselilor, scărilor și pereților. Baia sau livingul vor primi un aspect deosebit, inedit.  Tot mai multe hoteluri și spitale din diferite țări aleg să placheze cu acest tip de marmură.  Această piatră se poate folosi și în exterior pentru a placa fațada unei clădiri de exemplu. Elegant, luxuriant și prețios. Acesta este rezultatul final obținut datorită limestone-ului Jura.

  1. ÎNTREȚINERE UȘOARĂ

Piatra decorativă Jura are proprietăți antialunecare.  Așa că folosește-o cu încredere atunci când redecorezi baia. Nu doar că vei crea un spațiu exclusivist, ci vei fi în siguranță la fiecare pas. În plus suprafața se întreține foarte ușor și piatra își va păstra frumusețea naturală timp îndelungat. Indiferent de zona în care alegi să o folosești.

  1. ADORATĂ DE MAI MARII BOGAȚI AI LUMI

Orice interior realizat cu Jura, va primi un aer sofisticat, luxos și extrem de prețios. Nu e de mirare că această piatră este extrem de prețuită în Dubai. Fie că vorbim de locuințe private sau hoteluri, piatra Jura este o alegere tot mai frecventă în statele arabe.

În România poți achiziționa această piatră exclusivistă din magazinul de piatră naturală decorativă Antique Stone. Îți propunem modele atrăgătoare precum  Jura Grau-GelbJura RotbuntJura Gelb și Jura Grau. Plăci mari, cu dimensiuni libere, care vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi în materie de design interior.

Concluzii

Culorile armonioase și calde ale pietrei Jura te vor cuceri instant. Iar caracteristicile sale te vor transforma într-un vecin demn de invidiat de către cei din jur. Câte persoane se pot lăuda că pășesc zi de zi pe o asemenea piatră ? Cu siguranță nu prea multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =